Zeromancer

Sort lakk, blankpusset metall og blendende neon. Dunkle drifter, skummel dekadanse og høy puls. Det kommer ikke til å gå stille for seg når Zeromancer endelig vender tilbake.

Historien om Zeromancer begynner med slutten til et av 90-tallets største norske band.

At akkurat Seigmen skulle nå slike høyder, var virkelig mot alle odds. I utgangspunktet var de jo selve definisjonen på et undergrunnsband: småsære, egenrådige og norskspråklige. Men uten å fire en tomme på sitt mørke, monumentale uttrykk, gjorde det lille Tønsberg-orkesteret massiv suksess både på radioen og på platemarkedet. I 1999 hadde Seigmen kommet så langt det er mulig innenfor Norges grenser, og kastet inn håndkledet mens leken fremdeles var god.

Men også seigmenn kan vise seg å ha en hard kjerne.

Snart hadde tre fjerdedeler av bandet regruppert seg i Los Angeles for å finne opp seg selv på nytt. Resultatet ble Zeromancer, en mer sexy og leken videreføring av moderbandet. Det uttalte målet var å skaffe seg et stort internasjonalt publikum.

Og de må sies å ha lykkes bedre enn de hadde lov til å håpe på. Debutalbumet Clone Your Lover ga dem prisen for årets nykommer på German Alternativ Music Awards, og tittellåta ble en hit på europeiske dansegulv. Gjennom hard turnering og tre album på like mange år, opparbeidet Zeromancer seg en stor og dedikert following i viktige land som USA og Tyskland.

Før det igjen ble stille.

Gitarist, låtskriver og sjefsideolog Kim Ljung har sluppet to soloalbum under navnet Ljungblut de siste par årene. Vokalist Alex Møklebust har produsert debutantene Monomen, som passende nok varmer opp for Zeromancer på Quart, og kjempesuksessen Gåte. Og i fjor gjorde Seigmen en serie sterkt etterlengtede gjenforeningskonserter.

Men nå er altså tiden endelig inne for Zeromancer igjen. Et fjerde album, visstnok kalt Sinners International, er under produksjon, og låta "Doppelganger I Love You" har allerede vært innom de tyske alternativ-listene. Vi forventer oss mer depperock for dansegulvet, tunge maskinrytmer for massene og - ikke minst! - en forrykende svett natt i Hallen.

Diskografi
Clone Your Lover (2000)
Eurotrash (2001)
ZZYZX (2003)

Web
zeromancer.com

Skrevet for Quart.no i 2007
© Roy Søbstad

Tilbake til Skriverier

Tilbake til Den offisielle Roy Søbstad-hjemmesiden