The Lionheart Brothers

The Lionheart Brothers trykker på så mange av de riktige pop-knappene at en stakkar kunne tro de faktisk kom fra Nangijala.

Men bandnavnet til tross, ligger antakelig hjertet til The Lionheart Brothers nærmere Brian Wilson enn Astrid Lindgren. Disse Løvehjerte-brødrene kombinerer harmoniene til The Beach Boys, fra den gang de laget grensesprengende pop, med sterke elementer av britisk alternativrock. Slikt blir det sølvskimrende, drømmeaktig og stolt musikk av.

Da får det heller være at bandet egentlig kommer fra det ikke spesielt eventyrlige Trøndelag.

The Lionheart Brothers er nært beslektet med flere av norsk rocks viktigste band de siste årene. Storebror Marcus Forsgren (gitar og vokal) var et av originalmedlemmene i Serena-Maneesh. Sammen med Morten Øby (gitar), Frantz Andreassen (bass) og Peter Rudolfsen (trommer) spilte han også i Silence the Foe. Øby har dessuten bakgrunn fra 120 Days og The Loch Ness Mouse. Tangentmannen heter Audun Storset. Hvis vi legger til at de på plate forsterkes av medlemmer fra Big Bang, Jaga Jazzist og Cato Salsa Experience, burde det være klart at vi snakker om et rent A-lag her.

Med fjorårets album "Dizzy Kiss" tok de da også et velfortjent steg opp på karrierestigen. Én ting er terningkast 6 i flere norske aviser, plassering på VG-listen og Spellemann-nominasjon. Noe annet er det å bli omfavnet av et samlet britisk kritikerkorps. Musikkmagasinene Uncut og The Word skrev om henholdsvis "Trondheim pop masterclass" og "gorgeous psychedelic pop". The Guardian kalte platen "the bridge between Camden and California". NME skrev ganske enkelt at den var "mind-blowing".

Etter mye spilling både i Norge og England har The Lionheart Brothers dessuten bygget seg opp rykte som et smått magisk liveband. På scenen skrur de intensiteten - og volumet! - opp til elleve og shoegazer-tendensene får komme til sin rett. Som velrenommerte The Independent skrev da de ga dem 4 av 5 stjerner for en konsert i London nylig: "There's nothing like a spot of lacerating Norwegian psychedelia to brighten up a wet winter's night in January."

Vi kan bare forestille oss hvordan dette vil funke en deilig sommerkveld på Odderøya.

Diskografi
White Angel Black Apple (2003)
Colour Contrast Context EP (2004)
Dizzy Kiss (2007)

Web
myspace.com/lionheartbrothers

Skrevet for Quart.no i 2008
© Roy Søbstad

Tilbake til Skriverier

Tilbake til Den offisielle Roy Søbstad-hjemmesiden