The Dø

Ennå er det bare de aller kuleste kattene som har hørt om The Dø. Dét kan det fort bli forandring på.

Duoens ferske debutalbum, som allerede er belønnet med 9 av 10 mulige poeng på den viktige indie-nettsiden Drowned in Sound, har en helt perfekt tittel: "A Mouthful". En skikkelig munnfull er nemlig akkurat hva det er. Eklektisk er bare fornavnet.

En titt på inspirasjonkildene de har listet opp på MySpace-siden sin, sier sitt: Bela Bartok, Jimi Hendrix, Thelonious Monk, Ella Fitzgerald, Nico, Igor Stravinsky, The Who, Bird, The Last Poets, John Coltrane, Björk, Monte!, Muddy Waters, Bo Diddley, Mingus, Eminem, The WuTangClan, Lauryn Hill, Betty Davis, Queen, The Beatles, Tom Waits, Art Pepper, Toumast, Frank Zappa, Young marble giants, Duke Ellington, The White Stripes, Peaches, Michael Jackson, Beck, Joanna Newsom, Patti Smith.

Stort større spenn er det neppe mulig å komme opp med. Men det er ingen grunn til å bli engstelig av den grunn. Til tross for at de fleste inspirasjonkildene før eller siden gir seg til kjenne, er det umiskjennelig popmusikk The Dø driver med - sofistikert, leken, fengende, morsom, vakker og sexy popmusikk.

Olivia B. Merilahti og Dan Levy kommer fra henholdsvis Helsinki og Paris. Det usannsynlige bandnavnet er en sammenslåing av de første bokstavene i fornavnene deres - bare med en nordisk ø. Eller kanskje er det fra første og siste tone i "do-re-mi"-skalaen - bare med en nordisk ø. Olivia synger og Dan spiller. Hun kan høres ut som PJ Harvey i det ene øyeblikket og Lisa "Left Eye" Lopes i det neste. Han har klassisk utdannelse og en forkjærlighet for jazz. Sammen på en scene skal de være helt forrykende.

Kort sagt: Er du en kul katt som er glad i musikk, er sjansen stor for at du også kommer til å bli glad i The Dø.

Diskografi
A Mouthful (2008)

Web
myspace.com/thedoband

Skrevet for Quart.no i 2008
© Roy Søbstad

Tilbake til Skriverier

Tilbake til Den offisielle Roy Søbstad-hjemmesiden