Taxi Taxi!

Det er selvsagt fullstendig uimotståelig: Et enegget svensk tvillingpar som synger formfullendte små popsanger i utsøkt harmoni.

Miriam og Johanna Eriksson Berhan har ennå ikke fylt 20 og alt de har gitt ut er en kortspilt EP. Likevel har Sverige for lengst trykket dem til sitt bryst. Veien til suksess begynte på MySpace, fortsatte med en våken DJ på svensk P3 og endte med en serie supersjarmerende konserter på blant annet Roskilde og Hultsfred. Underveis signerte de selvsagt platekontrakt, og til å spille inn fjorårets EP-debut fikk de hjelp av Björn Yttling fra Quart-vennene Peter, Bjorn And John.

I løpet av et års tid hadde Taxi Taxi! gått fra å være en pikeromshemmelighet, til å ha hele indie-Sverige langflate for sine føtter.

Men fremdeles bor Miriam og Johanna sammen med mor, far og lillebror i Stockholm, hvor de også går på musikkhøyskole. Miriam er glad i Antony and The Johnsons, Johannas favoritter er Patrick Wolf og Radiohead. Selv minner de kanskje mest om folk-aktige artister som Vashti Bunyan, Isobel Campbell og Nick Drake. Musikken lager de stort sett sammen, slik de har gjort det siden barneskolen. Sangene deres er ettertenksomme og lett melankolske, enkle men slitesterke - som iskrystaller, kjærlighetssorg og siste sommerferiedag. Og når de klokkeklare tvillingstemmene løfter sammen, er gåsehuden og sødmefølelsen nærmest garantert.

Til sommeren er det kort sagt Norges tur til å oppdage det svenskene har visst en stund allerede: At Taxi Taxi! er helt uimotståelige for alle som har et hjerte bankende i kroppen.

Diskografi
Taxi Taxi! EP (2007)

Web
myspace.com/taxitaximusic

Skrevet for Quart.no i 2008
© Roy Søbstad

Tilbake til Skriverier

Tilbake til Den offisielle Roy Søbstad-hjemmesiden