Skambankt

De driver ikke bare med ompa der borte på Jæren. Skambankt, for eksempel, er lyden av lepper som sprekker og knokler som knuses.

Riktignok har frontmann Terje Vinterstø dagjobb som gitarist i Kaizers, men Skambankt er altså noe helt annet. Tenk deg en høyoktan blanding av Turboneger-deathpunk, brølevokal på stålkantet jærmål og rødglødende slagordtekster. Det er akkurat like kompromissløst som det er moro.

Skambankt-beistets første spasmer fant sted på Klepp Rockeklubb allerede i 1994. Den gang var besetningen Ted Winters (Vinterstø) på gitar og vokal, Don Fist på bass og Hanz Panzer på trommer. I første omgang ble det med en håndfull konserter og en i dag svært ettertraktet demotape.

Ti år senere møttes bandet igjen, på et utdrikningslag hvor man tilfeldigvis hadde scene med full backline. I årene som var gått hadde medlemmene jobbet med musikk på hver sin kant, noen med betydelig mer kommersiell suksess enn andre. Gjenforeningen ble utpå natta til en ad hoc-konsert, og allerede en uke senere gjorde bandet sine første innspillinger i studio. Denne gangen ga Hanz Panzer trommestikkene videre til Tom Skalle, og grep selv gitaren.

De hardtslående nye demoene resulterte raskt i platekontrakt, og i 2004 var debutalbumet Skambankt et faktum. Siden har bandet laget musikk, turnert og bråket så mye tiden har tillatt, i det siste med Bones Wolsman på trommer. Foreløpig karriere-høydepunkt er Roskilde-opptredenen foran et publikum på 20 000 gærninger i 2005.

Og nå står endelig Quart for tur. Med seg har de en ny energiutladning av et album, Eliksir, og et stående løfte om benbrudd og sprengte trommehinner. Det er bare å stille seg i kø. Du fortjener en runde, du også.

Diskografi
Skambankt (2004)
Skamania EP (2005)
Eliksir (2006)

Website
skambankt.com

Skrevet for Quart.no i 2007
© Roy Søbstad

Tilbake til Skriverier

Tilbake til Den offisielle Roy Søbstad-hjemmesiden