Reidar Roses Orkester

Klar for litt mimring over kaffekoppen? Klar for litt forsiktig nynning til fordums slagere? Klar for et lite glass portvin? Da er du klar for Reidar Roses Orkester!

Det er slett ikke bare ungfoler fra forsidene på NME og Topp som har spilt på Quart opp gjennom årene. Men selv Lemmy, David Bowie og Iggy Pop blir for konfirmanter å regne når det er snakk om Reidar Roses Orkester. Med usvikelig tro på glimtet i øyekroken, skillingsviser, klassisk revymateriale samt en og annen slager fra Elvis Presleys repertoar, har disse karene gledet gamle og unge lyttere helt siden 30-tallet.

Dagens besetning - hederskarene Reidar Rose (Aslag Guttormsgaard), Ronald Rose (Per Øystein Lund), Ralf Rose (Egil Hegerberg), Ragnar Rose (Kristopher Schau), Ralf Rose (Egil Hegerberg) og Raoul Rose (Knut Vidar Nilsen) - er selve oldis-alibiet i det mangfoldige Duplex-konsernet.

Karrieren har aldri vært noen dans på roser for Reidar Roses Orkester. Sant å si har det gått i slak nedoverbakke helt siden storhetstiden for sytti år siden. Et friskt lite pust fikk de da noen av de gamle grammfoninnspillingene deres ble sluppet på en CD-singel i 1995. Dessverre var det få eller ingen som fikk med seg sommerserien på NRK som skulle skape blest om utgivelsen.

Men selv om de gjenlevende medlemmene i dag er en gjeng pensjonister som lever for drømme seg tilbake til svunne tider, renner det fremdeles forførerisk rødt blod i forkalkede årer. Mang en erfaren konsertgjenger som har forvillet seg inn på bandets opptredener de siste årene, har måttet krype til korset og erkjenne at “Gammel er eldst!”.

Og i en verden der stadig flere vender seg bort fra den øredøvende og bråkete rockmusikken, må sannelig tiden igjen være inne for Reidar Roses Orkester.

Diskografi
Reidar Roses Orkester EP (1995)

Web
duplexrecords.no

Skrevet for Quart.no i 2007
© Roy Søbstad

Tilbake til Skriverier

Tilbake til Den offisielle Roy Søbstad-hjemmesiden