Parts & Labor

Parts & Labor er for deg som liker høy musikk. Ordentlig høy musikk. Musikk som sprenger trommehinner og knekker stive danseføtter.

Låtene til Parts & Labor drives fram av den mest energiske trommingen du har hørt i ditt liv. Ingen skal fortelle undertegnede at mannen med stikkene ikke er en spastiker med tung ADHD og et livsfarlig høyt forbruk av speed. Rytmevanviddet toppes med lag på lag på lag av ødelagte synther, rødglødende gitarer og lyder det er fullstendig umulig å identifisere. Eller kanskje det er elektronikk alt sammen? Innimellom synges det også.

På papiret høres dette kanskje skummelt ut. I virkeligheten er det overraskende... fengende.

Det er nemlig system i galskapen. Låtene til Parts & Labor har både struktur og melodier. De har til og med refrenger det går an å synge med på. De energiske og catchy sidene blir bare forsterket av de forstyrrende, slemme støyelementene. Gnistsprut oppstår i møtet mellom støy og melodi, elektronica og punk, kaos og harmoni.

Dette er musikk for tomme fabrikkhaller, overfylte gater og kollapsende høyhus. Det burde med andre ord ikke overraske noen at de tre skjeggete nerdene som utgjør Parts & Labor kommer fra New York. Blant inspirasjonskildene oppgir de band som Hüsker Dü, Minutemen, Sonic Youth og Boredoms. Kritikere sammenligner dem ofte med nyere ekstremister som Battles, Lightning Bolt og Melt Banana.

Du som skjønner hva vi snakker om, kan bare begynne å glede deg. Til Quart 2008. Til å oppleve Parts & Labor. Slik de bør oppleves. Live. Fysisk. Midt i trynet. Det kommer til å bli jævlig høyt, jævlig intenst og jævlig moro.

Og det blir garantert ingen ballader.

Diskografi
Groundswell (2003)
Rise, Rise, Rise (med Tyondai Braxton, 2003)
Stay Afraid (2006)
Mapmaker (2007)

Web
partsandlabor.net
myspace.com/partsandlabor

Skrevet for Quart.no i 2008
© Roy Søbstad

Tilbake til Skriverier

Tilbake til Den offisielle Roy Søbstad-hjemmesiden