Kill The Young

Quart har en lang tradisjon for å være først ute med Det Neste Store. Årets heteste tips er britisk og bærer navnet Kill The Young.

Manchester er en by med en helt spesiell plass i rockhistorien. Forbløffende mange av de aller mest innflytelsesrike bandene de siste 20-30 årene har kommet fra denne kalde, regntunge industribyen i Nord-England. Joy Divison, The Fall og The Smiths kom fra Manchester. Happy Mondays og The Stone Roses kom fra Manchester. 90-talls-definerende Oasis kom selvsagt også fra Manchester.

Neste skudd på stammen heter Kill The Young.

Kill The Young er de tre hardtarbeidende brødrene Gorman - Tony på sang og gitar, Dylan på bass og Olly på trommer - fra Manchesters utkanter. De er fremdeles bare i begynnelsen av tjueårene, men nærmer seg allerede 500 spilte konserter. Spesialiteten er røffe, pågående låter med vanedannende melodilinjer som forløses i uimotståelige refrenger. Det er musikk som bare kunne ha vært laget av uvanlige kids fanget i en liten by langt mot nord. Det er musikk som slekter like mye på Kurt Cobain og Billy Corgan, som på Ian Curtis. Det er musikk som skriker etter oppmerksomhet og som gir indie-rocken et hardt spark bak.

Deres egen beskrivelse er kortere, men kanskje enda mer treffende: “Bob Hoskins going mental in a dustbin”.

Det er ikke bare Quart som har tro på Kill The Young. De har kontrakt med det franske kred-selskapet Discograph, og debutalbumet ble laget i samarbeid med produsenten til Placebo, mikseren til U2 og mastreren til Nirvana. Grunnlaget er med andre ord lagt for at plate nummer to, som kommer senere i år, skal gjøre dem svære.

Kill The Young vet at rock skal være gøy, men det betyr ikke at de ikke har tanker bak det de gjør. Bandnavnet henspiller for eksempel på hvordan samfunnet behandler sine unge. På den ene siden gjør man sitt beste for å undertrykke unge menneskers frihet, uskyld og naturlige opprørstrang. Samtidig blir ungdommen rått manipulert og utnyttet av markedskreftene. Dobbeltmoralen er så åpenbar at den bør gjør ethvert tenkende menneske forbannet.

Hvis Kill The Young er lyden av ungdommen i dag, fortjener de å få leve.

Diskografi
Kill The Young (2005)

Web
killtheyoung.com

Skrevet for Quart.no i 2007
© Roy Søbstad

Tilbake til Skriverier

Tilbake til Den offisielle Roy Søbstad-hjemmesiden