I'm From Barcelona

Hva kan vel passe bedre på sørlandsk sommerfest enn 29 unge, glade indie-svensker?

Jo, dette bandet har faktisk 29 medlemmer. Vi skal ikke bruke plassen på å ramse opp hva alle sammen heter, men nøyer oss med å nevne Emanuel Lundgren. Det var han som samlet alle vennene sine sommeren 2005 for å spille inn noen popsanger han hadde skrevet. Snart var leiligheten hans forvandlet til et myldrende kaos av glade mennesker med banjoer, trommer, trompeter, kazooer og trekkspill. Noen uker og mange gode minner senere, kom de ut igjen med en hjemmesnekret EP.

For å feire utgivelsen, samlet Emanuel hele gjengen for en første og siste konsert samme høst. Men det han trodde skulle bli en avslutning, ble i stedet en begynnelse. Ryktet om det eksplosive nye bandet begynner å gå. Én konsert blir til mange. Svensk media jubler og bloggere verden over plukker opp tråden. Etter bare noen måneder er sangene blitt lastet ned over 20 000 ganger fra hjemmesiden deres.

Tidlig i 2006 slippes en ny EP, denne gangen på multinasjonale EMI, tett fulgt av fullengderen "Let Me Introduce My Friends". Albumet er fullt av euforiske pop-perler og allsangvennlige refrenger, og I'm From Barcelona blir en slager på sommerens festivaler både i Europa og USA. Konsertene deres utvikler seg til rene fester hvor det er umulig å si hvor bandet slutter og publikum begynner. Selvsagt topper de sommeren, og den vanvittige karrierekurven, på kjempefestivalen Primavera Sound - i Barcelona.

Selv om Emanuel Lundgren og de andre kommer fra Jönköping, må det ha vært som å komme hjem.

Det usannsynlige bandnavnet er forresten et sitat fra den forvirrede, men godhjertede kelneren Manuel i komiklassikeren "Fawlty Towers".

At beskrivelsen «forvirret, men godhjertet» også kler I'm From Barcelona, er sangen "Britney" det foreløpig siste beviset på. Den er en uforbeholden støtteerklæring til Britney Spears, som jo ikke har hatt det så greit i det siste. For sikkerhets skyld er sangen kun tilgjengelig på MySpace og på en ensidig vinyl-singel i begrenset opplag.

Det er band som dette man bare må bli glad i. Og det er slike mennesker man vil ha med seg på fest.

I'm gonna sing this song with all of my friends
And we're I'm from Barcelona
Love is a feeling that we don't understand
But we're gonna give it to ya

Diskografi
Sing!! With I'm from Barcelona! (EP, 2005)
Don't Give Up on Your Dreams, Buddy! (EP, 2006)
Let Me Introduce My Friends (2006)

Web
imfrombarcelona.com
myspace.com/imfrombarcelona

Skrevet for Quart.no i 2008
© Roy Søbstad

Tilbake til Skriverier

Tilbake til Den offisielle Roy Søbstad-hjemmesiden