Hurra Torpedo

Da er det på tide å stenge inne døtrene sine og passe ekstra godt på kjøkkenutstyret igjen: Norges ledende hvitevare-rockere er på vei til Quart!

Det var et av de sjeldne TV-øyeblikkene. Et av de som gjør de endeløse timene foran skjermen verdt det. Et av de man instinktivt vet at man alltid vil bære med seg. Du har Neil Armstrong som planter foten på månen. Du har Oddvar Brå som brekker staven. Du har Kurt som vinner World Idol. Og du har Hurra Torpedo på Lille Lørdag.

Vi husker bandet, iført litt for trange, blå treningsdrakter med raus rørleggersprekk, omgitt av store mengder hvitevarer. Egil Hegerberg slår an åpningsakkorden til Bonnie Tylers legendariske powerballade "Total Eclipse of the Heart", og begynner å synge (monotont og småsurt). Kristopher Schau holder rytmen ved å vekselvis denge løs mot toppen av en komfyr og å smelle igjen lokket på en diger fryser. Aslag Guttormsgaard rører forsiktig i en gryte, korer i falsett (veldig surt) og, i det sangen når sitt dramatiske, følelsesladde klimaks, smadrer en elektrisk komfyr med en svær metalldings.

Det var i 1995, men ingen som så det har kunnet glemme.

Likevel drøyde det helt til 2005 før karrieren til Hurra Torpedo tok av. Da ble klippet lastet opp på nettet, og, akkurat som bildene av en truseløs Britney Spears, begynte det å leve sitt eget liv der ute. Indie-kids, bloggere og andre datakyndige nerder med bredbåndslinje, sørget for at klippet ble nedlastet og sett hundretusenvis av ganger.

Hurra Torpedo var selvsagt ikke sene om å å cashe inn på oppmerksomheten. I både 2005 og 2006 gjorde de omfattende turneer i USA (den første gangen i et småsnuskete samarbeid med Ford), og ble møtt av måpende ansikter overalt hvor de spilte. Dokumentarfilmene fra turneene gjorde ikke noe for å dempe hypen rundt bandet, og i tidlig 2006 spilte de for 5000 hoderystende franskmenn på Garorock-festivalen i Marmande.

Grunnlaget er med andre ord lagt for utallige farvel- og gjenforeningsturneer i årene som kommer. Første gjensyn blir selvsagt på årets Quart.

Det kommer til å bli uforglemmelig denne gangen også.

Diskografi
Total Eclipse of the Heart EP (2005)
Kollossus of Makedonia (2006)

Web
hurratorpedo.org
myspace.com/hurratorpedo

Skrevet for Quart.no i 2007
© Roy Søbstad

Tilbake til Skriverier

Tilbake til Den offisielle Roy Søbstad-hjemmesiden