Figur Flint

Det handler om rock'n'roll, showmanship og utilfredsstilte behov.

Denne historien begynner, som de fleste historier gjør, på bunnen. I 2004 var Ronny Haugeland bare en simpel skoselger med et undertrykt uttrykksbehov. Riktig nok ble han regnet som en av Norges mest lovende serietegnere, men å lage tegneserier er jo fryktelig kjedelig. Ingen gir deg spontan applaus når du har ekstra schwung på pennesplitten og ingen jenter vil ligge med en fyr som har tusj på fingrene.

Ronny måtte ta noen grep. Og det gjorde han.

I 2008 setter ikke Ronny Haugeland lenger sko på klamme dameføtter eller pusler med papir og blyant. Nå pusher han øl til tørste rockere og får egoet massert ved å fronte Kristiansands tetteste og råeste garasjerock-band. Fædrelandsvennen gikk nylig så langt som til å kalle ham en kultfigur.

Alle som har sett Figur Flint live, skjønner hvorfor. På scenen er Ronny en lummer blanding av Barne TV-onkel og sexmaskin. Han er en ondsinnet Trond-Viggo og en Mick Jagger med hofter. Med seg har han Kristisansands tøffeste musikere, et band som låter like deler The Sonics, The Cramps og The Modern Lovers. De kan gå rett fra hjerteskjærende country til brutal grøftepunk, og gjør covers på alt fra kjenningsmelodien til "Kalles klätterträd" og bluegrassklassikeren "Coo Coo" til 2 Unlimiteds "No Limit". Ronnys egne tekster kan beskrives som absurd hverdagsrealisme med muntert-misogyne innslag.

Etter å ha vunnet den prestisjetunge Kampen om Agder, er en av Kristisansands mest populære konsertattraksjoner nå endelig klare til å ta resten av verden. Eventuelt er verden endelig klar for å bli tatt. Det første slaget står på Quartfestivalen, det neste på Raumarock.

Til sommeren er det kort sagt din tur til å finne ut hvorfor kidsa elsker Figur Flint, og hvorfor Figur Flint elsker kidsa.

Band
Ronny Haugeland: Vokal, blokkfløyte, munnspill, tamburin, megafon, theremin m.m.
Haldor Røyne: Sologitar
Thomas "TG" Gundersen: Rytmegitar
Øyvind Mathiassen: Trommer
Elvis Zetlitz: Bass
Ole-Marius L. Mathiassen: Saksofon
Trond Breen: Steelgitar

Web
myspace.com/figurflint

Skrevet for Quart.no i 2008
© Roy Søbstad

Tilbake til Skriverier

Tilbake til Den offisielle Roy Søbstad-hjemmesiden