Enter Shikari

Enter Shikari kan fort komme til å bli den store snakkisen på årets Quart. Ikke bare byr de på en halsbrekkende konsertopplevelse, men de gir også et eksklusivt glimt av framtiden.

Enter Shikari representerer musikkens framtid på mer enn én måte.

For det første låter de virkelig som noe helt nytt. I utgangspunktet er de kanskje bare enda et band i det intense grenselandet mellom post-hardcore, screamo og metalcore. Men når punkgitarene og skrikevokalen blandes med elektroniske elementer og trance, blir resultatet en nærmest euforisk hybridmusikk som kan smelte ørene på hvem som helst.

For det andre har de skapt sin egen suksess. Her lurer ingen mediestrateger, superprodusenter eller multinasjonale selskaper med kjempebudsjetter i bakgrunnen. Enter Shikari er fire vanlige fyrer i 20-årsalderen fra St. Albans, et byområde noen mil nord for London sentrum, som startet band i 2003. Gjennom intens turnering, sitt eget plateselskap og en MySpace-side som i skrivende øyeblikk har 114 650 registrerte venner, har de på nesten sjokkerende kort tid etablert seg som Englands største usignerte band. Enter Shikari er et band av folket, for folket.

Slik er det framtidens stjerner blir skapt.

Og det siste året har Enter Shikari oppnådd ting de umulig kunne ha drømt om da de spilte på den lokale ungdomsklubben for fire år siden. De har vært på forsiden av Kerrang!. De har fått The John Peel Innovation Award av NME. De har åpnet for My Chemical Romance og Billy Talent. De ble det tredje usignerte bandet som har solgt ut legendariske London Astoria (de første var The Darkness og Arctic Monkeys). Og i mars gikk debutalbumet Take to the Skies rett inn på fjerde plass på de engelske listene.

Bandnavnet, som på indisk-engelsk betyr noe sånt som “her kommer jegeren”, stammer fra et skuespill frontfiguren Rou Reynolds skrev før bandet fantes. I stykket er karakteren “The Hunter” en metafor for positiv aggresjon. Livet består som kjent av både topper og daler, og Shikari er den styrken vi alle har i oss. Shikari får oss opp av dalene og gir oss energien vi trenger for å løse problemene våre.

Slik fungerer konsertene til Enter Shikari også. Energiutblåsningen er like voldsom som opplevelsen er positiv.

Forresten: Nevnte vi at Quart 07 blir en av Enter Shikaris aller første giger utenfor de britiske øyer?

Diskografi
Take to the Skies (2007)

Web
entershikari.com

Skrevet for Quart.no i 2007
© Roy Søbstad

Tilbake til Skriverier

Tilbake til Den offisielle Roy Søbstad-hjemmesiden