Cobblestone Jazz

Cobblestone Jazz lager techno for både hodet, hjertet og - selvsagt! - føttene.

Canadiske Mathew Jonson er en ordentlig tungvekter innen moderne elektronisk musikk. Han er en av sjangerens fremste produsenter og DJ-er og er utgitt på alle de viktige labelene. Han har laget en lang rekke udødelige klubbhits og har remikset alle fra Chemical Brothers og Moby til Nelly Furtado. Han er med andre ord i en posisjon hvor han kan gjøre akkurat hva han vil.

Og det han vil nå, er å spille live med Cobblestone Jazz.

Sammen med den fremragende jazzpianisten Danuel Tate og sampleren Tyger Dhula, har Jonson de siste årene utviklet en helt egen miks av techno og jazz. For denne gjengen er det ingen motsetning mellom streng house og leken improvisasjon. Særlig er dette tydelig i det sterke fokuset de har på live-spilling. Så har da også Cobblestone Jazz fått innpass både på de hippeste danseklubbene i Europa og på jazzfestivalen i Montreux.

Cobblestone Jazz er nemlig ikke en av disse elektronika-actene som spiller av de samme ferdiginnspilte lydene etter det samme mønsteret kveld etter kveld. Her skjer alt i realtime. Musikerne responderer på hverandre. Publikum responderer på musikerne. Musikerne responderer på publikum. Musikken er organisk, den lever og puster. Slik blir hver konsert uforutsigbar og unik. Opplevelsen skapes av alle som er til stede. Alle løfter hverandre og gjør hverandre bedre.

Noen av oss mener at det er akkurat dette live-musikk handler om.

Skal vi danse?

Diskografi
5th Element (12", EP, 2002)
The Live EP (12", EP, 2005)
Dump Truck (12", 2006)
India in Me (12", 2006)
The Creator - Live 2001 (12", EP, 2006)
23 Seconds (2007)
DMT (12", 2007)
Put the Lime in da Coconut (12", 2007)

Web
cobblestonejazz.com
myspace.com/cobblestonejazzmathewjonson

Skrevet for Quart.no i 2008
© Roy Søbstad

Tilbake til Skriverier

Tilbake til Den offisielle Roy Søbstad-hjemmesiden