Casiokids

Velkommen til musikalsk barnehage!

Casiokids er sannsynligvis verdens mest barnevennlige elektronika-band. Ikke bare har de en forkjærlighet for å sample rare, gamle lydbøker for barn, men for et par år siden gjorde de også en ti konserter lang barnehageturné i bergensområdet. Og småttingene elsket Casiokids sin fargerike blanding av popmusikk og teater. Faktisk var konseptet så vellykket at de gjentok det hele i Frankrike.

Men tro likevel ikke at Casiokids lager barnemusikk. Det er tross alt forskjell på å være barnlig og barnslig. Det er vel bare slik at ungene er de flinkeste til å sette pris på kreativitet og lekenhet.

Og dét har Casiokids i overflod.

Konsertene deres er henmingsløst sjarmerende happenings hvor musikken og det visuelle går opp i en høyere enhet. I lange, instrumentale passasjer, som det ganske enkelt er umulig å stå stille til, blandes for eksempel 90’s dance med jazztrompeter, meditative beats, sfæriske lyder og skarpe gitarer. Samtidig vises de underligste skyggeteaterfortellinger på sidene. I sentrum for det hele står en gjeng unge bergensere og utstråler pur entusiasme og spilleglede.

Verken store eller små kan unngå å la seg rive med av sånt.

Med sine gamle, analoge og lettere skadde synther har da også Casiokids spilt på alt fra Øya, Vossajazz, NuMusic og Festspillene i Bergen, til stort sett hver eneste lille rockbule i Norge. Under årets by:Larm gjorde de hele fire konserter. For opptredenen på John Dee fikk de et klokkerent terningkast 6 av det danske musikkmagasinet GAFFA.dk, som kalte dem "den perfekte hybrid mellem Kings of Leon, Duran Duran, Efterklang, Sigur Rós og 2unlimited".

Bandet selv, som skal ha sin andre plate ute i god tid før Quart, sier seg inspirert av Paul Simons "Graceland", Ivor Cutler, King Tubby, Bob hund og Cornelius.

Man kan bli svimmel av mindre.

En full haugesunder er nok likevel den som har oppsummert Casiokids-opplevelsen best: “Det e en gjeng med homoer, men det e jo jævli bra musikk da!”

Diskografi
Fuck MIDI! (2006)

Web
casiokids.com
myspace.com/casiokids

Skrevet for Quart.no i 2008
© Roy Søbstad

Tilbake til Skriverier

Tilbake til Den offisielle Roy Søbstad-hjemmesiden