Blood Red Throne

Døden kommer til Quart.

Mens norsk black metal for lengst er etablert både som begrep og eksportartikkel, er det fremdeles langt mellom de hjemmeavlede, blodekte death-bandene. Death metal er liksom noe som oppsto i Florida og som svenskene etter hvert ble veldig gode på. Men de norske bandene finnes, og aller fremst i feltet ligger Blood Red Throne. De kommer til overmål fra bygda Vennesla utenfor Kristiansand, selve beltespennen i bibelbeltet.

I brutal kontrast til tradisjonell sørlandspietisme, har Blood Red Throne i 10 år rendyrket death metal slik den først ble spilt av legendariske band som Deicide, Morbid Angel og Quart-aktuelle Nile. For de uinnvidde betyr det brutale, nedstemte gitarer, frenetisk tromming, dyp, guttural vokal og morbide tekster. Det er en ekstremt autoritær musikkform som stiller nesten like harde krav til lytteren som til musikerne.

Blood Red Throne ble dannet av Tchort og Død i 1998. På turné som innleide gitarister for Satyricon, bondet de over en felles interesse for death metal av den gamle skolen. Tchort hadde da allerede utmerket seg som medlem av Green Carnation og Carpathian Forest, og ikke minst som bassist på Emperors legendariske "In the Nightside Eclipse". Død hadde bakgrunn fra det progressive metal-bandet Scariot.

For et større publikum gjorde Blood Red Throne seg først bemerket med det oppsiktsvekkende smakløse coveret på debutalbumet "Monument of Death". Platen var for sikkerhets skyld også utstyrt med et hendig "suicide kit". Men siden den gang har bandet bygget seg opp et internasjonalt ry basert ene og alene på musikken - groove-basert, finslepen råskap av ypperste merke. På scenen er denne dødsmaskinen rett og slett ustoppelig.

Og nå er altså Blood Red Throne på vei til Quart.

Vi lover: Det vil flyte blod.

Diskografi
Monument of Death (2001)
A Taste for Blood (2002)
Affiliated with the Suffering (2003)
Altered Genesis (2005)
Come Death (2007)

Web
bloodredthrone.net
myspace.com/bloodredthrone666

Skrevet for Quart.no i 2008
© Roy Søbstad

Tilbake til Skriverier

Tilbake til Den offisielle Roy Søbstad-hjemmesiden