Benea Reach

Du vil ha det tungt og mørkt? Check. Massivt og intenst? Check. Teknisk avansert, dynamisk og groovy? Check. Check. Check.

Benea Reach er bandet som gir deg alt du trenger. Og mye, mye mer. Mastodon-aktige riff blir avlevert med Meshuggahs kirurgiske presisjon og arrangert med Tools progressive tilnærmelse. Benea Reach gir seg ikke før du ligger utslått på betongen med blod piplende fra ørene.

Den første inkarnasjonen av Benea Reach ble dannet i Oslo i 2003, tuftet på restene av band som Extol og Selfmindead. Allerede med debutalbumet "Monument Bineothean" ble de Spellemann-nominerte (sammen med blant andre Quart-aktuelle Keep of Kalessin), og fikk strålende omtaler både i Europa og USA.

I 2008 er tiden inne for å ta det hele enda et hakk videre.

I skrivende stund er Benea Reach sin andre plate, "Alleviat", ennå helt fersk, men heavymetal.no sin anmelder er allerede fulstendig slått i bakken: "Glem alt du har av fordommer mot benevnelsen 'moderne metal', glem det du trodde aggressive metal handlet om. Benea Reach har revitalisert sjangeren. Teknisk brutalt, sugende og helt nede i en råheavy sluggerånd. (...) Ekstremt og ekstremt bra."

Selveste bransjebibelen Kerrang! har dessuten gått så langt som å si at dette er et av de beste metal-albumene som har kommet fra Norge gjennom tidene. Intet mindre.

Nå gleder vi oss bare til å se monsterbedriften live. Som om de ikke høres massive nok ut på plate, sier ryktet at Benea Reach kan stille med så mange som åtte mann på scenen.

Og dét høres nesten ut som en trussel.

Diskografi
Monument Bineothean (2006)
Alleviat (2008)

Web
beneareach.com
myspace.com/beneareach

Skrevet for Quart.no i 2008
© Roy Søbstad

Tilbake til Skriverier

Tilbake til Den offisielle Roy Søbstad-hjemmesiden