Bare Egil Band

Når Bare Egil Band kommer til Quart for å holde en av sine utallige gjenforeningskonserter, kan det bare bety én ting: Egil er blakk igjen.

Det er nå over ti år siden Bare Egil Band hadde sin storhetstid, men debutalbumet Absolutt ikke Bare Egil Band må sies å ha satt varige spor i norsk kulturliv. Plata solgte til gull, og fremdeles kan man høre unge menn stemme i slagere som “Arne”, "Tagging”, “Kjærlighet mellom muslinger” og “Sko” når de er veldig fulle.

Mye tyder på at Egil ikke taklet suksessen særlig godt. Ihvertfall ble han snart oppløst - originalt nok på grunn av musikalsk enighet (alle var enige om at bandet låt ræva).

Siden er han av økonomiske årsaker blitt gjenforent med ujevne mellomrom. Heldigvis for Egil, kan han fortsatt reise rundt og spille for fulle hus, både på ungdomsklubber og rockebuler, uten å ha en eneste ny sang på repertoaret. “Kunstner uten å skape, det er mitt motto,” som han selv sier.

Men innerst inne vet Egil, akkurat som Axl Rose, at en så slapp innstilling ikke er holdbar i det lange løp.

I mange år påsto derfor Egil at en konseptplate kalt Vrøvl og fanteri i Bare Egil By var under produksjon, men så langt er ingenting gitt ut. Dette kan muligens ha sammenheng med at han står oppført med hele 30 andre bandprosjekter på Duplex Records sin hjemmeside. Selv om mange av disse bandene bare er tant og fjas, har nok for eksempel Hurra Torpedo, Black Debbath og Thulsa Doom lagt beslag på en del ettermiddagstimer. Prosjekter som Barne TV-serien Hønsemannen har utvilsomt også bidratt til å gjøre Egil sliten og ufokusert.

Nå meldes det fra Duplex at en Bare Egil Band-plate med tittelen Normal av lengsel skal gis ut i løpet av året. Låta “Me and Bobby McFerrin” er allerede ferdig innspilt i en live-versjon fra Harvest Bar i Kvinesdal.

Hvis dette skulle vise seg å stemme, kan 2007 bli året da vi får nye plater fra både Guns N'Roses og Bare Egil Band. Mer sannsynlig er det likevel at Egil kommer til Quart bare for å spille de samme gamle sangene en gang til. Heldigvis er de fremdeles ganske morsomme.

Diskografi
To moralske sanger til ungdommen EP (1995)
Absolutt ikke Bare Egil Band (1996)
Sko/Krise EP (1996)

Website
duplexrecords.no

Skrevet for Quart.no i 2007
© Roy Søbstad

Tilbake til Skriverier

Tilbake til Den offisielle Roy Søbstad-hjemmesiden